Verre reis met kinderen – welke schoenen neem ik mee?

verre reis met kinderenWanneer je als ouder(s) een verre reis gaat maken met kinderen, moet je met veel dingen rekening houden. Afhankelijk van je bestemming en wat je van plan bent, selecteer je bagage als kleding, toiletspullen, medicijnen, maar ook schoenen. Zowel voor jezelf als voor kinderen zijn goede schoenen op zo’n verre en actieve reis erg belangrijk.

Tijdens vakanties op verre (tropische) bestemmingen heb je behoefte aan goed schoeisel dat geschikt is voor extreme en minder extreme omstandigheden. Steeds meer Nederlanders trekken naar landen als Thailand voor een rondreis en daarbij nemen zij ook steeds vaker hun kinderen mee. In dit soort landen heb je te maken met verschillende omstandigheden. Zo is het er tropisch warm, kom je jungles, bergen en zee tegen, en wil je zo min mogelijk meenemen (je zult ook een deel van de bagage van je kinderen moeten dragen). Het liefst neem je maar één of twee paar schoenen mee, omdat die het meeste ruimte innemen in je backpack of reistas.

Schoenen en sandalen van merken als Teva en Keen zijn uitermate geschikt voor dit soort reizen. Ze zijn licht en voor verschillende omstandigheden te gebruiken. Voor in de jungle kies je voor een dicht model, zoals de Churn wandelschoenen scapinovan Teva. Deze waterschoen kun je onder alle omstandigheden gebruiken, dus bijvoorbeeld ook in de jungle met sokken eronder. Ze drogen snel, waardoor je ze bijvoorbeeld ook perfect kunt gebruiken tijdens het snorkelen of zwemmen in wateren met veel rotsen. Ga je lange wandelingen maken? Zorg dan voor een paar goede berg / wandelschoenen. Bij winkels als Scapino hoeven die niet veel te kosten en daarnaast loopt het voor de kinderen een stuk comfortabeler. Je wilt niet dat ze blaren krijgen op een trektocht van drie dagen.

Bedenk dus goed welke schoenen passen bij de omstandigheden die je tegen gaat komen. Voor meer informatie over het het maken van verre reizen met kinderen kijk op de website: http://www.verrereizenmetkinderen.nl

Laat wat van je horen

*