Zijn uw kinderen energieverslinders?

Kinderen en vooral pubers staan erom bekend dat ze eindeloos douchen. Ze maken zich geen zorgen over de kosten. Het liefst zouden ze ook twee keer per dag schone kleren aandoen, en of het licht de hele nacht brandt, maakt ze ook niet uit. Hun laptop laten ze hele dag aan en ook de smartphone ligt thuis altijd aan de lader. U vraagt uzelf af hoe dat nu verder moet. De energienota blijft oplopen terwijl de apparaten in uw huis zuiniger worden. U heeft kortgeleden een slimme energiemeter in huis geïnstalleerd, en ook al heeft dat voor een kleine revolutie in huis gezorgd, er moet meer worden bezuinigd. Maar waar begin je? Even surfen op internet om energieleveranciers met elkaar te vergelijken is niet zo leuk. Op de vele vergelijkingssites weet je niet welke partij je moet geloven en bent bang voor dat addertje onder het gras.

De overheid heeft dit onderkend en heeft een eigen onafhankelijke website opgezet waar je overzichtelijk energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken. De site geeft geen prijzen, daar moet u dus wel voor bij de betreffende bedrijven zijn. Maar de site geeft wel belangrijke informatie over dienstverlening, betalen en contracten. De belangrijkste reden om de site hier te noemen, is duurzaamheid. Met mooie illustraties kunt u zien waar de bedrijven hun energie vandaan halen. De grote bedrijven halen hun energie uit een combinatie van aardgas, kolen, nucleair, wind, zon, waterkacht en biomassa. Maar er zijn ook bedrijven zoals Eneco de duurzame energie leverancier,  die energie opgewekt uit zon, waterkracht, wind en bio-massa leveren. Als u naar een andere energieleverancier zou willen overstappen, kunt u duurzaamheid bij uw besluit betrekken. De groene bedrijven zijn niet perse duurder en sommige beweren zelfs goedkoper te zijn. Het aanvragen van een offerte is zo gedaan. Maar uw keuze en vraag er een stuk of vijf aan, dat bespaart u een hoop zoek-en rekenwerk op internet.

Laat wat van je horen

*