Kindvriendelijke applicaties

Het leven van vele moeders gaat niet over rozen. Zo is het een full time job om ervoor te zorgen dat zowel het huishouden, als de schema’s van de kinderen en tegelijkertijd ook het avondeten allemaal vlekkeloos in elkaar loopt. Het mag dan misschien een stereotype zijn en regelmatig wordt de flauwe grap ‘De vrouw heeft maar één recht, het aanrecht!’ gemaakt.
Maar als we even kritisch kijken naar een fulltime moeder met 2 of 3 kinderen, dan zullen we zien dat het wel degelijk een hele uitdaging om alle eindjes aan elkaar te knopen. Met name als de kinderen nog baby’s zijn vragen ze een hele hoop aandacht. Je kunt immers niet van een tweejarige verwachten dat hij of zij begrijpt wanneer hij of zij stil moet zitten of juist niet.

Nou de oplossing is misschien dichterbij dan u denkt. Wat doet u immers als u een afwasje moet doen anno nu? Nou makkelijk zat: pak een je iPhone, iPad of een andere smart device erbij en laat die kleine rustig zijn gang gaan. Uit onderzoek is gebleken dat ook baby’s van 2 al weten hoe smartphones en tablets werken. Veel icoontjes roepen om aandacht en kinderen vinden het leuk o op deze feedback te reageren.

Bent u bang dat uw kleine misschien verkeerde knopjes indrukt? Wees niet getreurd onlangs zijn er diverse applicaties gedownload die kindvriendelijk zijn. Zo zijn er makkelijke varianten van mahjong spelletjes, kunt u spelen met Dora en ook Woezel & Pip mogen natuurlijk niet ontbreken. Wilt u graag wat inspiratie opdoen? Klik dan hier een andere aanbieder van leuke kindvriendelijke spelletjes is Appracadabra.

 

Bron: Financieel Dagblad

Laat wat van je horen

*