Fashionably verantwoord

Tegenwoordig worden steeds meer duurzame kledingstukken geproduceerd door zowel designers als gerenommeerde modeketens. In de hele wereld is er een behoefte ontstaan waar de consument vraagt naar maatschappelijk verantwoorde en duurzame kleding.

De afgelopen maanden zijn er ontzettend veel nieuwe kledingwinkels ontstaan zowel fysieke als online winkel. Een mooi voorbeeld daarvan is OAT shoes, met hun slogan shoes that bloom. Zoals de naam als zegt is dit een nieuwe online schoenenwinkel. Deze schoenverkoper verkoopt zowel online damesschoenen als herenschoenen, daarnaast denkt het bedrijf er ook over na om kinderschoenen te produceren.

Het merk heeft maar liefst twee jaar lang gezocht naar de juiste materialen bij Fabrikanten in Europa om te zorgen dat de schoenen 100% niet- giftig en biologisch afbreekbaar zijn. Ik de tong van de schoen zitten zaadjes, zodat de schoen in de grond kan worden gestopt als ze niet meer worden gedragen. Ondanks dit verhaal was het niet genoeg om zomaar binnen te komen bij retailers.

Om verdere aandacht te genereren voor het merk heeft OAT meegedaan aan de Green Fashion Awards in 2010. Tijdens de catwalkshow hebben ze twee modellen ‘verkleed’ als Adam en Eva de catwalk opgestuurd met kruiwagens waarin de schoenen lagen. Daarmee hebben ze de tweede prijs gewonnen en vooral heel veel media- aandacht. Waardoor het bezoekersaantal van de website steeg naar 44.000 bezoekers uit 134 landen. Winkels benaderden nu OAT zelf in plaats van andersom, wat uiteindelijk geleid heeft tot 12 verkooppunten. Bent u ook benieuwd naar de schoenen van OAT? Neemt u dan eens een kijkje op de website voor online damesschoenen, daar kunt u tevens de verkooppunten vinden.

Laat wat van je horen

*