Kinderen verzekeren

Het krijgen van kinderen is een bijzondere ervaring maar tevens ook erg spannend. Zo zijn er diverse dingen die ruim van te voren moeten worden geregeld. Naast de babykamer, kleertjes het bedenken van namen en ontwerpen van het babykaartje zijn er ook minder leuke dingen die geregeld moeten worden.

Als het kindje gebeuren is moet deze natuurlijk eerst worden aangegeven op het gemeentehuis. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat uw kindje verzekerd is, kinderen onder de 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd met hun ouders (hierna moeten zij zichzelf verzekeren). Het is daarom belangrijk om door te geven aan diverse verzekeraars dat u een kind hebt gekregen, dit moet u doen bij de volgende verzekeraars:

1. Uw zorgverzekeraar, het is prettig als u dit zo snel mogelijk doet. Wilt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten dan moet u wel bijbetalen.
2. Uw aansprakelijkheidsverzekeraar
3. Uw rechtsbijstandverzekering
4. Uw levensverzekering
5. Uw uitvaartverzekering

Bij gezinsuitbreiding zal de polis aangepast worden. Waarschijnlijk past de verzekeraar ook de premie aan. Het is daarom aan te raden om de polis na te lopen en kijken of deze overeenkomt met de risico’s die je loopt. Kinderen brengen vaak extra risico’s met zich mee dus is het altijd prettig als u weet dat u goed verzekerd bent. Mocht u het moeilijk vinden om te bepalen waar u nou precies wat aan moet geven kunt u het beste internet raadplegen of vraag het aan uw omgeving.

 

Laat wat van je horen

*